YURTDIŞI MARKA TESCİLİ
Markanıza uluslararası vize alın..
Türk şirketleri global pazarda ürettikleri ürünler ve sağladıkları hizmetlerle önemli bir rol oynamaktadır. Uluslar arası alanda marka olmanın en önemli koşullarından biri de şirketlerin kullandıkları markalarını ihracat yaptıkları ülkelerde tescilleyerek koruma altına almalarıdır. Bu sebeple özellikle ihracatçı firmaların faaliyette bulundukları ülkelerde markalarını tescil ettirmeleri oldukça önemlidir.
Tescilli bir markanın yurtdışında tescilli olup olmadığı yurtdışı marka araştırması ile belirlenebilir. Danışmanlarımıza ulaşarak tüm ülkelerde markanızı araştırabilirsiniz.
Markalar ancak tescil edildikleri ülkelerde geçerlidir. Yurtdışında faaliyette bulunan şirket ve şahısların ilgili ülkelerde markalarını tescil ettirmeleri gereklidir. Uluslar arası anlaşmalar sayesinde yurtdışında marka tescili yaptırmak daha az maliyet ve zaman harcanarak mümkün olmaktadır
Topluluk Markası: OHIM tarafından yürütülen ve Avrupa Birliğine bağlı 28 ülkenin üye olduğu toplu marka tescil sistemidir. Tek bir başvuru ile 28 Avrupa Birliği ülkesinde tescil olanağı sağlar.
Madrid Protokolü: WIPO (Dünya Fikri Haklar Örgütü) tarafından yürütülen ve Türkiye ile birlikte toplam 90 ülkenin üye olduğu Madrid Protokolü kapsamında gerçekleştirilen uluslararası toplu marka tescil sistemidir. Maliyet ve işlem kolaylığı açısından diğer tescil sistemlerine göre daha avantajlı olması sebebiyle en çok tercih edilen marka tescil sistemi olup özellikle marka başvurusunun birden fazla ülkede yapılmasının hedeflendiği durumlar için en uygun alternatif olarak sunulmaktadır.
OAPI (Afrika Birliği) : OAPI (Afrika Sınai Mülkiyet Hakları Organizasyonu) tarafından yürütülen ve 17 adet Afrika ülkesinin üye olduğu toplu tescil sistemidir.